Utrechtseweg 29
3811 NA Amersfoort

€ 10.000

Per maand
Foto‘s (16)   Terug naar overzicht

Kenmerken

Horeca
Bestaande bouw
2021
In stadcentrum
Per direct
JaOmschrijving

Aan de rand van het gezellige centrum van Amersfoort, tussen het Centraal Station en de binnenstad, is te huur ca. 487 m² horecaruimte met mogelijkheden voor terras. Deze exclusieve horecaruimte maakt deel uit van het in Amersfoort bekende Nefkens-gebouw. Door de enorme frontbreedte biedt deze horecalocatie een goed zicht naar binnen en buiten en is er ruime lichtinval.

Algemeen

Aan de rand van het gezellige centrum van Amersfoort, tussen het Centraal Station en de binnenstad, is te huur ca. 487 m² horecaruimte met mogelijkheden voor terras.

Deze exclusieve horecaruimte maakt deel uit van het in Amersfoort bekende Nefkens-gebouw. Door de enorme frontbreedte biedt deze horecalocatie een goed zicht naar binnen en buiten en is er ruime lichtinval. Het hoge plafond van ruim 4 meter, maakt het een imposant geheel. In de grote glazen pui is een deel schuifbaar gebleven met een knipoog naar het verleden. Zodoende ook bij lekker weer het terras als één geheel bij de zaak te integreren is. Via de achterzijde zijn er leveranciersingangen.

Waar ligt het?
Amersfoort telt ruim 160.000 inwoners en is daarmee de 14 e  stad van Nederland. De horecaruimte is op een goed bereikbare locatie gelegen, zowel met het openbaar vervoer, de fiets en de auto en te voet vanuit de historische binnenstad. Aan de overkant is een openbare parkeerplaats gelegen (betaald parkeren). Op loopafstand ligt het bruisende stadshart (ca. 250m), het Centraal Station (ca. 550m) en in een directe straal (binnen 400 meter) liggen de kantoorreuzen zoals KPN, AKZO en Friesland Campina. Daarnaast is het gelegen aan een van de meest populaire en welvarende woonwijken van Amersfoort.

Wat huur ik?
In het totaal is er circa 487 m² beschikbaar. Niet conform NEN 2580 gemeten. Terras is er op eigen terrein mogelijk, direct voor de unit.

Wat is de frontbreedte?
De frontbreedte, geheel voorzien van glas, is circa 25 meter. Om de hoek loopt de glazen pui nog circa 9 meter door.

Wat is de indeling?
Er is nog geen indeling gemaakt. Verhuurder heeft binnen de ontwerptekeningen wel alvast toiletgroepen opgenomen. Deze zullen in nader overleg met de huurder gerealiseerd kunnen worden.

Wat is het opleverniveau:
De ruimte wordt casco opgeleverd in de huidige staat. Het betreft één brandcompartiment. Vanuit de verhuurder zijn er rioolaansluitingen (met bestaande vetvangput), wateraansluiting(en) en een luchtkanaal tot boven het gebouw aangebracht. Toekomst- en duurzaamheidsgericht zijn er flinke krachtstroom aansluitingen gerealiseerd (2 maal 3x 250 Amp).

Vanuit verhuurder wordt er een vlakke cementdekvloer gerealiseerd met vloerverwarming, aangesloten op de centrale verwarmingsinstallatie. De huurder dient in samenspraak met de verhuurder zich (zodra mogelijk) aan te sluiten op het warmtenet van Warmtebedrijf Amersfoort B.V..

Is er sprake van een promotiebijdrage?
Er is geen promotiebijdrage verschuldigd.

Waar mag ik het voor gebruiken?
Verhuurd wordt bedrijfsruimte ten behoeve van horeca. In samenwerking met de verhuurder zal de omgevingsvergunning worden aangevraagd voor restaurant doeleinden.

Wat kost het?
De huurprijs bedraagt € 120.000,-- per jaar excl. BTW en excl. servicekosten.

Welke diensten krijg ik geleverd?
Huurder is aan verhuurder (of de VVE) een vergoeding verschuldigd voor levering van de volgende diensten:
- schoonmaak algemene ruimte alsmede de buitenruimte en plantsoen;
- schoonmaak gevel begane grond;
- klein dagelijks onderhoud;
- elektra verbruik en onderhoud algemene buitenverlichting;
- energieverbruik zolang de vloerverwarming nog niet is aangesloten op het warmtenet;
- evt kosten verbonden aan het gebruik van de bestaande reclamemast op het buitenterrein;
- evt kosten verbonden bij huur van de ondergelegen parkeergarage (nog enkele beschikbaar).

Bedrag voor servicekosten is door verhuurder nog nader vast te stellen.

Hoe lang huur ik?
Huurperiode van 5 jaar gevolgd door verlengingstermijn(en) van telkens 5 jaar.

Wat is mijn opzegtermijn?
12 maanden voor het verstrijken van de huurtermijn. 

Betaling per maand of kwartaal?
De totale huurbetaalverplichting dient maandelijks bij vooruitbetaling te geschieden.

Moet ik een garantie stellen?
Een waarborgsom of bankgarantie gelijk aan drie maanden totale huurbetaalverplichting (huur plus servicekosten en BTW)

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks per 1 januari op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens het consumenten-prijsindexcijfer (CPI), reeks voor alle huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Welke huurovereenkomst is van toepassing?
De huurovereenkomst zal zijn gebaseerd op het model zoals is vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) 2022 in de zin van artikel 7:290 BW, inclusief de algemene bepalingen.

Hoe duurzaam huur ik?
Energielabel volgt zodra huurder heeft ingebouwd.

Per wanneer kan ik het huren?
Per direct mogelijk.

Wat is de procedure?
Eventuele huurtransacties dienen ter goedkeuring voorgelegd te worden aan opdrachtgever c.q. eigenaar van het gebouw. Tot deze goedkeuring verleend is, zijn alle uitgebrachte aanbiedingen geheel vrijblijvend.

 Dit bedrijf bezichtigen in Amersfoort?

Delen

Contact

Postbus 1292
3800 BG Amersfoort
Basicweg 7
3821 BR Amersfoort

Makelaardij

(033) 456 23 63
info@sb.nl

Beheer

(033) 456 23 63
tbo@sb.nl

Administratie

(033) 456 14 60
factuur@sb.nl