Klingelbeek 30-4
6812 EA Arnhem

€ 1.650.000

Kosten koper
Foto‘s (9)   Terug naar overzicht

Kenmerken

Landgoed Klingelbeek
Appartement
Bestaande bouw
2023
In overleg
Nee
165 m2
80 m2
3
2
Open keuken
Dakterras
Lift,
Airconditioning,
buitenzonwering,
zwembadOmschrijving

Op deze unieke locatie gaan wonen, werken, spelen en ontspannen goed samen. Stel: u woont op Landgoed Klingelbeek. Wat betekent dat? Als bewoner van Landgoed Klingelbeek is het landschap uw achtertuin. Het is om te gebruiken, in te spelen, doorheen te lopen, in te zwemmen of in te zitten. U voelt zich verbonden met de natuur en de mensen die met u het landgoed delen. In uw vrije tijd geniet u van wandelingen
over het landgoed, baantjes in het zwembad en een kopje koffie in het kleine café. Er is ook een moestuin met verse kruiden. U leeft graag zo duurzaam mogelijk. Energie wordt opgewekt door zonnepanelen. U leeft bewust en voelt zich verantwoordelijk voor het groen en de unieke plek waar u woont. U bent onderdeel van het landgoed. Genieten van het landschap begint al bij het opstaan. U wandelt richting de rivier en trekt een baantje in de zwemvijver. U woont op zo’n speciale plek, dat wilt u delen met anderen.

De monumentale villa is in ere hersteld. Daarnaast zijn er zeven nieuwe gebouwen aan het landgoed toegevoegd. Geïnspireerd op historische tekeningen van het landgoed is de plaatsing van de nieuwe gebouwen logischerwijs in drieën verdeeld: - Het Bosgebouw – Het Villaplein – Het Moestuinplein.

De historische Villa aan het Villaplein
De Villa is én blijft de blikvanger van Landgoed Klingelbeek. Het monumentale gebouw heeft hoge ramen en vele authentieke details. Ze is het meest uitgesproken in kleur en behoudt de meest prominente ligging aan de Rijn.

De voorgevel van de Villa wordt volledig gerestaureerd. Van de zijgevels wordt zoveel mogelijk behouden en in goede staat gebracht. De achtergevel wordt geheel vernieuwd en krijgt een eigentijds gezicht dat heel goed past bij de imposante voorkant. De villa blijft één geheel, maar er worden drie tijdslagen zichtbaar: de 19e-eeuwse voorgevel, de naoorlogse zijgevels en de eigentijdse achtergevel. Het pand wordt bovendien stevig verduurzaamd: geïsoleerde muren en gevel en uiteraard gasloos.

Ook de binnenkant van de Villa wordt met zorg ontwikkeld met veel oog voor oorspronkelijke details. De renovatie inclusief de aanleg van het landgoed is naar verwachting in de zomer van 2023 afgerond.

De spreekwoordelijke ‘kers op de taart’; het Penthouse

Dit exclusieve appartement is met haar 165 m2 gebruiksoppervlakte en haar fabelachtig zicht op de Rijn en de stad Arnhem met recht een van de mooiste penthouses in de regio. Middels de prachtige met messing beklede lift bereikt u de tweede verdieping en wordt u direct verrast door de riante entree, een ruimte die zich voor meerdere doeleinden leent. De living en keuken kenmerken zich vooral door veel licht; u heeft meerdere mogelijkheden om vanuit de living en de keuken het dakterras te betreden. Dit terras heeft een driezijde oriëntatie zodat u de gehele dag van zowel de zon als schaduw kunt genieten. Bij het opkomen van de zon ziet u de Eusebiuskerk in vol ornaat. De twee slaapkamers en sanitaire ruimte completeren dit penthouse. Groot voordeel is dat u bij de afwerking nog volop mogelijkheden heeft om zelf uw droomkeuken en sanitaire ruimten in te richten c.q. te realiseren.

Bijzonderheden
• Het penthouse is voorzien van afgewerkte plafonds en wanden (exclusief
vloerafwerking);
• Het penthouse wordt geleverd exclusief keuken en sanitair/tegelwerk;
• Het penthouse beschikt over airconditioning in de woonkamer en een slaapkamer.
• Het penthouse wordt voorzien van vloerverwarming;
• Het penthouse wordt voorzien van een CO2-gestuurd gebalanceerd ventilatiesysteem met
warmteterugwinning;
• De aluminium kozijnen in de zuid- en westgevel zullen worden voorzien van een
zonwering welke elektrisch te bedienen is;
• Het penthouse heeft één eigen parkeerplaats op het Villaplein. Optioneel is er een extra
parkeerplaats te verwerven;
• Berging in kelder welke bereikbaar is via lift, trap en buitenom;
• Naast de (indicatie) servicekosten van € 268 per maand is een bedrag per maand aan
retributie verschuldigd (€ 134 per maand). Dit betreft een vergoeding voor het
medegebruik en onderhoud van het terrein en de faciliteiten op Landgoed Klingelbeek;
• Zie voor gedetailleerde informatie de projectwebsite.

Het Landgoed
In de loop der eeuwen is Landgoed Klingelbeek telkens veranderd. Sommige bomen daarentegen staan er al eeuwen. De vijver is nog steeds aanwezig en ook de moestuin heeft nog altijd dezelfde historische plek. De gebouwen die nu worden gecreëerd, voegen zich in het landschap. Ze zijn hebben een relatie met het landschap, verdwijnen soms in het reliëf, soms tussen de bomen. De nieuwe gebouwen zijn niet de blikvangers, dat zijn de villa, het landgoed en de Rijn. Het landschap is er om te gebruiken. Bewoners en gebruikers kunnen er hun stoel neerzetten en hun kleed uitslaan.
Er lopen paadjes doorheen, er zijn door- en overzichten. Door het toevoegen van gebouwen en beplanting ontstaat een opvolging van ervaringen; gezichtspunten die telkens verrassend een andere blik op het landgoed geven.

De locatie
Landgoed Klingelbeek is prachtig gelegen in de bocht van rivier de Rijn. Onderdeel van de stad, maar toch het gevoel van wonen in de vrije natuur. Binnen 10 fietst u naar de binnenstad van Arnhem en het centraal station. Op enkele minuten loopafstand zijn voorzieningen, zoals een supermarkt. Ook het mooie dorp Oosterbeek ligt om de hoek.
In het laagste deel van het landgoed, waar vroeger een beek was, is water het hoofdthema. Hier komen twee valleien samen bij de zwemvijver. Het badhuis siert de rand van de zwemvijver en hierin komt een mogelijkheid tot verkleden. Aan de rand van het badhuis komt een bescheiden terras om optimaal van de zwemvijver te genieten.

Energie & Warmte
De woningen op Landgoed Klingelbeek worden volledig aardgasloos verwarmd door middel van een centrale houtpelletketel. Via een ondergronds leidingstelsel komt warm water de woning in en gaat het afgekoelde water weer terug naar de ketel voor een nieuwe opwarmronde. De warmtelevering (voor zowel ruimteverwarming als tapwater) wordt verzorgd door het landgoed zelf. Ieder gebouw is voorzien van zonnepanelen op de daken (t.b.v. algemene ruimtes).Deze woning bezichtigen in Arnhem?

Delen

Contact

Postbus 1292
3800 BG Amersfoort
Basicweg 7
3821 BR Amersfoort

Makelaardij

(033) 456 23 63
info@sb.nl

Beheer

(033) 456 23 63
tbo@sb.nl

Administratie

(033) 456 14 60
factuur@sb.nl