Johan Stratiuslaan 20
6874 AM Wolfheze

€ 2.150

Per maand
Foto‘s (7)   Terug naar overzicht

Kenmerken

Open Hofkerk
2-onder-1-kap
Nieuwbouw
2023
Aan rustige weg,
In woonwijk
In overleg
Nee
152 m2
Open keuken
Toilet,
Douche
Achtertuin
Berging
5
€ 60 per maandOmschrijving

Wonen in een rustige omgeving op een historische plek. Dat kan aan de Lawijckerhof in Wolfheze. Schipper Bosch heeft de kerk getransformeerd tot een woongebouw met daarin vier woningen. Op de locatie waar voorheen dorpshuis De Burcht stond, zijn twee twee-onder-een-kapwoningen gebouwd.

De acht woningen zijn modern en van alle gemakken voorzien. De twee-onder-een-kapwoningen hebben een woonoppervlakte van circa 152 m2, terwijl de vier woningen in de kerk ruim 100 m2 beslaan.

Schipper Bosch zet met dit kleinschalige project een belangrijke stap richting duurzame oplossingen en vernieuwing in de bouw. De woningen zijn voorzien van een bijzonder energiesysteem om zonne-energie op te slaan, zodat het ook bruikbaar is wanneer de zon niet schijnt. Daarnaast zijn de vier nieuwbouwwoningen gebouwd met CLT (Cross Laminated Timber), wat bijdraagt aan duurzaamheid.

Meer informatie op www.schipperbosch.nl/openhofkerk

Indeling twee-onder-een-kapwoningen
Op de plek waar voorheen dorpshuis De Burcht stond, zijn twee twee-onder-een-kapwoningen gebouwd, zowel aan de Johan Stratiuslaan als de Macharislaan. Deze zeer ruime woningen hebben een woonoppervlakte van 152 m2 en bestaan uit drie woonlagen.

De entree bevindt zich aan de voorzijde, waarna je via de hal, voorzien van een apart toilet, in een open keuken met erker aan de voorzijde en een lichte woonkamer aan de tuinzijde terechtkomt. De wit uitgevoerde keuken is voorzien van een inductiekookplaat, afzuigkap, koelkast, combi-oven en vaatwasser.

De trap in de hal leidt naar de eerste verdieping, waar zich drie slaapkamers en een badkamer bevinden. De badkamer is voorzien van een dubbele wastafel met spiegel, toilet en douche. Via een vaste trap is de zolder bereikbaar.

Alle vier de woningen beschikken over een tuin met een berging van 5 m2. De tuin wordt voorzien van haagjes en gras, en op eigen terrein is er ruimte voor het parkeren van de auto('s).

Energie en warmte
Voor het gehele project is één centrale bodemenergie-warmtepomp geïnstalleerd, die alle woningen voorziet van verwarming en koeling. Elke woning heeft een boosterwarmtepomp voor warm tapwater. Op de twee-onder-een-kapwoningen liggen 132 zonnepanelen, waarvan de energie direct wordt gebruikt of opgeslagen in de vorm van waterstof voor later gebruik. De vloeren van de begane grond, eerste en tweede verdieping zijn voorzien van vloerverwarming.

Historie
In mei 1926 werd de Gereformeerde Kerk aan de Lawijckerhof in gebruik genomen. Waar de

gereformeerden van Wolfheze eerder naar de kerk in Oosterbeek moesten, konden ze vanaf

dat moment in hun eigen dorp naar de kerk. Dit scheelde twee keer per zondag tien kilometer

lopen. In september 1944 werd de kerk zwaar beschadigd, maar na de oorlog werd deze hersteld. Ingrijpende verbouwingen aan de buitenzijde vonden plaats in 1948, gevolgd door een interieurverbouwing in 1978.

In de late jaren '80 ontstond het besef in Wolfheze dat er samenwerking moest zijn tussen hervormden en gereformeerden. Vanaf 1996 gingen ze samen, afwisselend vieringen houdend in de Gereformeerde Kerk en de Kruiskerk.

Na de sluiting van de Kruiskerk in 1998 volgde een verbouwing van de Gereformeerde Kerk, ook bekend als de Burchtkerk, tot een nieuwe gezamenlijke kerk genaamd de Open Hofkerk.Deze woning bezichtigen in Wolfheze?

Delen

Contact

Postbus 1292
3800 BG Amersfoort
Basicweg 7
3821 BR Amersfoort

Makelaardij

(033) 456 23 63
info@sb.nl

Beheer

(033) 456 23 63
tbo@sb.nl

Administratie

(033) 456 14 60
factuur@sb.nl